Meteen naar de inhoud

Parkinzonnegroet.nl

Home » Wat is een Zonnegroet eigenlijk?

Wat is een Zonnegroet eigenlijk?

De ParkinZonnegroet is een variatie op de traditionele Zonnegroet, een eeuwenoude serie yogahoudingen die van oudsher uitgevoerd wordt om de levenskracht en vitaliteit te vergroten. Vanwege deze vitaliserende werking wordt de Zonnegroet officieel bij zonsopgang gedaan. Nu is dat voor velen van ons een beetje aan de vroege kant, dus de serie uitvoeren nadat je bent opgestaan mag ook.

De Zonnegroet – in het sanskriet ‘Suryanamskara’, waarbij ‘surya’ een van de vele namen van de zon is en ‘namaskar’ ‘groeten’ betekent – bestaat uit 12 verschillende ‘onderdelen’ en dat is natuurlijk niet voor niets. De 12 houdingen van de serie, die ieder ook nog vergezeld gaan van een eigen mantra, staan voor de 12 maanden waar de zon in de loop van een jaar doorheen reist. In oude yogatradities worden de zon en de maan gezien als ‘de twee ogen van het heelal’, die allebei even belangrijk zijn voor ons.

Met het uitvoeren van de Zonnegroet groet je niet alleen de zon, maar ook de vuurkracht in jezelf. De zon staat namelijk symbool voor zaken als licht, warmte, positiviteit, zin, is activerend en geeft energie; allemaal kwaliteiten die je ook in jezelf kunt vinden. Probeer het maar eens: doe 40 dagen achter elkaar elke dag één of meerdere (Parkin)Zonnegroeten en ontdek je eigen vuurkwaliteiten, die je niet alleen sterker maken, maar je ook helpen om keuzes te maken en richting te geven aan je leven.